top of page
BEAUTY-FOTÓK 

Portfólióra van szükséged modellként vagy sminkesként, fodrászként? Esetleg terméked bemutatásához szeretnél minőségi anyagot fotóztatni? Vagy csak szívesen kipróbálnád magad modellként? 

Egyszerűbb a megoldás, mint hinnéd! Beauty-fotósként szakszerű segítséget és tippeket nyújtok a tervezés fázisától egészen a kivitelezés legvégéig. Így olyan anyagra számíthatsz, ami akár a médiában, akár az üzleted bejáratánál, vagy épp a sajtóban is megállja a helyét és professzionális megjelenést biztosít. 

Munkavégzésem során maximális minőségre törekszem, így  anyagaim az alábbi nyomtatott  magazinokban jelentek meg korábban:

PUMP Magazine

MALVIE Magazine (Fashion, Beauty and Art Magazine based in France)

MOVEUX Magazine (Párizs)

Elléments Magazine (Fashion & Beauty editorial - New York)

The Black & White Gallery - Fashion Issue (New York)

A beaty-fotózás egészen speciális területe a fényképészetnek. Több okból is. Egyrészt a célja a kozmetikai termékek bemutatása, illetve a  sminkes szakember munkájának kiemelése úgy, hogy a végeredmény a tökéletesség illúzióját keltse a nézőben anélkül, hogy érezhető lenne a retusálás bármely fázisa. (Tehát paradox módon a természetesnek ható tökéletességre kell törekedni.) Magazinok, termékkatalógusok oldalain, plakátokon nap mint nap találkozhatunk velük.

Másrészt a fotózás - és még inkább a retusálás - szempontjából eltér a megszokott portréfotózástól. 

Mi történik a fotózást követően? Egy általános portré retusálása többnyire 20-40 perces folyamat lehet. Függ persze a retusőr tapasztalatától, türelmétől, céljától, a technikától, retusálás mélységétől, stb. Ehhez képest egy beauty-fotó általánosan 1,5-2 órás munkafolyamattal jár. A legtapasztaltabb szakembernek is. Igen - képenként. Nem helyettesíthető (pillanatnyilag) presetekkel, plug-inekkel. 

DSC_1694.jpg

A retusálást "high end" technikával végzem, ami biztosítja, hogy ne vesszenek el a részletek, azaz tökéletes maradjon a bőr és látsszanak a pórusok. (Kiváló ellenpélda, amikor elmaszatolódik az arcbőr és maszk-hatás jön létre.)

Örömmel fogadom jelentkezésed akkor is, ha elsőre esetleg csak egy kis csomagot szeretnél választani próbaként. Hosszútávú együttműködés esetén pedig szívesen konzultálok Veled egyedi ajánlatok kapcsán. 

Az előzetes megbeszélés során egyeztetünk, hogy mi a célod a fotókkal. Hova szánod? (Stúdiód falára? Hirdetéshez? Social média felületére? Esetleg magazinba?) Ennek tükrében van mód a stílustanácsadás kérésére is. Szívesen segítek, hogy olyan sorozat készüljön, ami akár kiadvány anyaga is lehet majd. 

Három csomag közül is választhatsz. Az egyik egy olyan alapcsomag, amit akkor ajánlok, ha csupán néhány fotóra van szükséged - esetleg szeretnéd kipróbálni, milyen lehetőségeid vannak. Ebben az esetben már a sminkkel érkezzen a modelled (avagy Te), s fél órás fotózást követően máris kiválaszthatod a képeidet, amelyeket kidolgozok.  (Nem kell rejtett stúdióbérleti díjat fizetned pluszban!)

Ha teljes sorozatot szeretnél, akkor olyan lehetőséget is választhatsz, amikor  akár 5 órás stúdióhasználatot is biztosítok számodra. (Azaz helyben készítheted a sminket is, időközben folyamatosan alakíthatsz rajta, s van lehetőség az átöltözésre is, hogy teljes - editorial - sorozat születhessen. Ebben az esetben igény szerint segítek a stylingban is. 

Ha  termékfotózás, katalógusfotózás, weboldal anyagának készítése kapcsán komplexebb megoldásra van szükséged, akkor keress bizalommal egyéni ajánlatért!

beauty fotózás
bottom of page